torsdag den 5. maj 2011

Paella

I mange år lavede jeg paella til Spejderskolens gl. elevdag. Det fik jeg lov til i lørdags.



Paella på bål til 100 personer
100 hele kyllingelår - stegt dem i ovnen.
500 g margarine, ½ kg bacon i tern, 15 løg i tern, 3 hvidløg i mindre stykker. Steges på panden til de tager lidt farve.
Tilsæt 4 kg ris og ca. 15 l. bouillon, 2 glas gurkemeje, 4 spk paprika. Tilsæt bouillonen lidt af gangen. Når risene er ved at være kogt tilsættes 26 peberfrugter i forskellige farver i tern og 35 tomater i både. Smages til med salt og peber. Lad det koge til peberfrugterne næste er møre.Tilsidst tilsættes 1½ kg (dåse) afdryppet muslinger, 2½ kg rejer, 2 kg oliven, 1 kg ærter. Det hele varmes godt igennem. Put de færdigstegte kyllingelår på. Serveres med flüte og salat.


Paella-panden er taget med hjem fra Spanien for mange år siden.
Flere gav udtryk for at det var dejligt at få det igen. Det er ment at lave til mange. Prøv det.

1 kommentar:

Topsi sagde ...

Jeg kan godt huske det paella vi lavede. Det var fantastisk! nok mest fordi det var lavet på den kæmpe pande, det gør virkelig hele forskellen.
Her i Påsken var jeg på påskekursus på Egemosen, og der stegte jeg peberfrugter på sådan en pande. Det er der virkelig noget over!